5 tips bij keuze architect

Veel mensen stappen bij nieuwbouwplannen direct naar een aannemer en gaan snel over tot bouw. Het gevolg kan echter zijn dat u niet de woning krijgt die u voor ogen heeft of dat u niet aan wet- en regelgeving voldoet. De keuze van een architect is van groot belang voor uw nieuwbouwplannen. Hij of zij is immers degene die uw wensen optimaal vertaalt in een voor u passend en haalbaar ontwerp. Bij de keuze van een architect gaat u uiteraard niet over een nacht ijs. Daarom geven we u 6 tips en trucs die u helpen in de keuze van de juiste architect voor u:

  • Klikt het onderling? In het bouwproces gaat u langere tijd samenwerken. Belangrijk dus dat u elkaar begrijpt.
  • Heeft de architect aandacht voor uw wensen? Maak uw wensen zoveel mogelijk vooraf duidelijk en stel uw vragen tijdens het gesprek. Misschien kunt u de architect al voor het verstrekken van de opdracht een compleet programma van eisen/wensen overhandigen. Maar misschien kan hij, vanuit zijn expertise, alternatieven aandragen waardoor hij u op andere, betere ideeën brengt
  • Welke ervaring heeft de architect? Een ervaren en veelzijdig architect is aan te bevelen. Daarmee bedoelen we een architect die niet alleen creatief is in zijn ontwerp, maar ook de bouw echt kent.
  • Kan de architect de regie nemen? Belangrijk is dat u het gevoel heeft dat de architect de regie kan nemen. Hierdoor kunt u faalkosten zoveel mogelijk beperken.
  • Is de architect deskundig en in staat uw budget te bewaken? De architect kent de markt en de kosten en zal beoordelen of uw wensen realistisch zijn in relatie tot het budget.

Nieuwbouw van uw woning is een spannend proces, maar dat hoeft het niet te zijn. Zeker niet als u zich laat bijstaan door een architect. Hij is in staat om uw wensen zo optimaal mogelijk te realiseren en u veel zorgen uit handen te nemen. De architect zorgt er dus vanaf het begin tot ver na de oplevering voor dat u optimaal kunt genieten van uw nieuwe (t)huis.

Op de hoogte blijven? Laat uw e-mailadres achter!