Badkamertrends 2019, wat kunnen we dit jaar verwachten. Slim omgaan met ruimtes, vaak omdat er minder leefruimte beschikbaar is, zal ook in 2019 de trend zijn. De beleving van de ruimte is belangrijker geworden: we willen ons prettig en op ons gemak voelen. Maar ook op technisch gebied moet de ruimte slim zijn en de nieuwste snufjes bevatten. Alles met als doel het leven zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast gelden argumenten als veiligheid en efficiënt energiegebruik. De meeste slimme domoticatoepassingen vinden we in de keuken en badkamer.

Badkamertrends 2019

Strakke witte badkamers zijn uit. Net zoals bij de keukentrends zijn witte, gladde badkamers verleden tijd. Ook hier mag het allemaal wat spannender. Zo zien we voor de wanden een matte latex of bijvoorbeeld krijtverf afwerkingen. Ook het harde effect van alleen maar glanzende tegels verdwijnt. Het creëren van een wellness gevoel is de trend. Door het gebruik van donkere en natuurlijke kleuren in combinatie met decoratieve trendkleuren wordt baden een belevenis.

Slimme badkamermeubels

Ook gaan we steeds meer slimme badkamermeubels terugzien. Hierbij kunt u denken een randloos toilet (geen spoelrand meer die lastig schoon te maken valt). Deze kan gecombineerd worden met een waterbesparend spoelsysteem. Van de wc-douche verwacht men ook veel. Dit is een toilet met een ingebouwde douche en föhn, de moderne opvolger van het bidet. Zo kom je fris en schoon van het toilet. Ook het afvoerputje krijgt een make-over. Het ronde afvoerputje is passe Een nette dekplaat neemt zijn plaats in: een stuk frisser en moderner qua uitstraling.  Door de dekplaat te verwijderen, kan je gemakkelijk het kunststof opvangbakje reinigen. Makkelijker in onderhoud dus en een stuk moderner.

Trends voor 2019

  • Aanpasbare LED verlichting op verschillende plekken
  • Baden wordt beleven: wellness
  • Slimme badkamermeubels
  • Natuurlijke kleuren
  • Sfeervolle tegels

Uw woning aanpassen aan de laatste interieurtrends? Maak een vrijblijvende afspraak met onze interieurarchitect.

Blijf op de hoogte!