Keukentrends 2019

Keukentrends 2019, wat kunnen we dit jaar verwachten. We multitasken op alle fronten, bewust en onbewust. Deze flexibiliteit willen we ook terugzien in ons interieur. 2019 staat in het teken van milieuvriendelijk en duurzaam wonen. Natuurlijke materialen en een mix en match van kleuren, materialen en functies dus. Ook in de keuken.

Slimme ruimtes
Slim omgaan met ruimtes, vaak omdat er minder leefruimte beschikbaar is, zal ook in 2019 de trend zijn. De beleving van de ruimte is belangrijker geworden: we willen ons prettig en op ons gemak voelen. Maar ook op technisch gebied moet de ruimte slim zijn en de nieuwste snufjes bevatten. Alles met als doel het leven zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast gelden argumenten als veiligheid en efficiënt energiegebruik. Slimme domoticatoepassingen vinden we ook terug in de keuken.

Aansluiting woonkamer
De traditionele witte keuken in hoekopstelling gaan we in 2019 steeds minder zien. De keuken wordt een onderdeel van de woonruimte en sluit veel meer aan bij de woonkamer. Ook donkere tinten in de keuken mogen weer en diverse speelse opstellingen zijn daarbij mogelijk. Ook het kookeiland is voorlopig een blijvertje.

Sfeervolle materialen
Voor extra sfeer in de keuken worden materialen zoals vloertegels gebruikt die sfeervoller zijn. Terracotta tegels zijn weer in. Of denk aan keramische tegels met een uitstraling van hout of natuursteen. Ook materialen als travertin, marmer en terrazzo zien we in 2019 veel terug. Het aanrechtblad is van marmer, travertin of terrazzo. Ook composiet zien we veel terug.

Luxe elementen
Extra luxe om ons leven zo comfortabel mogelijk te maken, is ook in de keuken gewenst. Een wijnklimaatkast mag bijvoorbeeld niet ontbreken, net zo min als een Quooker. Door slim gebruik te maken van verlichting (aanpasbare LED verlichting) pas je de sfeer van de keuken aan naar jouw eigen stemming. Bovendien kan deze verlichting accenten aanbrengen in de keuken. De centrale plek van een kookeiland wordt bijvoorbeeld benadrukt door opvallende verlichting. En licht van onderaf zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken.

Interieuradvies
Uw woning aanpassen aan de laatste interieurtrends? Maak een vrijblijvende afspraak met onze interieurarchitect.