Seniorenwoning

Hoe gaat u straks wonen? Misschien heeft u daar wel eens over nagedacht. Omdat uw woning of uw tuin te groot wordt. Uw woning niet langer geschikt is voor u. Of omdat u zorg in de buurt steeds belangrijker gaat vinden. Het is goed om hier over na te denken. Want een woning die nu goed bij u past kan in de toekomst minder geschikt zijn. Misschien zelfs een last worden. Bijvoorbeeld als u ouder wordt. Een seniorenwoning kan hierbij uitkomst bieden. Deze woningvorm wordt ook wel een levensloopbestendige woning genoemd. Een woning voor de toekomst.

Levensloopbestendig wonen

Seniorenwoningen worden ook wel levensloopbestendige woningen of nultredenwoningen genoemd. Er zijn geen landelijke regels, maar meestal zijn seniorenwoningen gelijkvloers. Ook zijn ze zonder trap bereikbaar en hebben ze brede gangen en deurposten. Handig voor als u een rollator heeft, of in een rolstoel zit.

De begane grond is vaak praktisch, met een slaapkamer en badkamer opgenomen. Daarnaast is de woning meestal gelijkvloers. Maar ook een woning met een traplift kan geschikt zijn als seniorenwoning. De begane grond biedt vaak veel oppervlakte in verhouding met de verdieping. De wensen voor de verdieping zijn dan ook beperkt. Zo kan de verdieping ruimte bieden voor een logeerkamer of hobbykamer.
Kortom, het uitgangspunt van een seniorenwoning is zelfstandig wonen.

Ontwerp uw levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning heeft niet een bepaalde stijl in architectuur of vorm. Ook de plek van de woning is niet locatie gebonden. Levensloopbestendig wonen is te herkennen aan de praktische indeling. The Citadel Company kan specifieke wensen toepassen in een levensbestendige woning. Dit betekent dat een levensloopbestendige woning kan worden ontworpen naar wens.