Hoe komt de keuze voor het soort bedrijfshuisvesting tot stand? Daar gaan logischerwijs een legio aan keuzes vooraf. Voordat de beslissing voor nieuwe utiliteit wordt gemaakt worden er veel afwegingen gemaakt en knopen doorgehakt. Zoals: “kan ik écht niet in mijn huidige pand blijven? Waarom dan niet? Blijft de huidige locatie geschikt of is een andere locatie beter? Nieuwbouw, verbouw of uitbreiding? Hoeveel ruimte heb ik eigenlijk nodig? Hoe ziet de toekomst van mijn bedrijf eruit? Houd ik wel genoeg rekening met de toekomst? En dan komt natuurlijk altijd de hamvraag: “Wat gaat zoiets mij nu kosten?”

In de afgelopen jaren is er een hoop veranderd voor ondernemers. De dienstverlenende bedrijven zijn behoorlijk in aantal toegenomen en hierbij ook de vormen van huisvesting. Andere manieren van werken zijn van toepassing en hierbij speelt duurzaamheid een steeds grotere rol voor veel ondernemers. Wij delen graag enkele trends voor ondernemers op het gebied van utiliteit. Steeds meer bedrijven zien het belang van duurzaamheid en energiezuinig ondernemen. Op verschillende wijzen kan op duurzaamheid worden ingespeeld.

Bedrijfsverzamelgebouwen

Het delen van bedrijfsfaciliteiten zoals; ontvangstruimte, vergaderruimten en kantineruimte zijn een voorbeeld hiervan. Dit worden ook wel bedrijfsverzamelgebouwen genoemd. Bedrijfsverzamelgebouwen zijn vooral geschikt voor kleine ondernemingen, meestal dienstverleners, die veel waarde hechten aan samenwerkingen. Naast deze vorm van ondernemen zijn er ook grotere bedrijven die behoefte hebben aan grotere bedrijfshuisvesting. Investeren in energiezuinige bedrijfsgebouwen, processen, duurzame energie en energieadvies wordt sinds dit jaar beloont. Met een aftrek van 58% van de fiscale winst. Eerder was dit 41,5%.

Architect in utiliteit

Heeft u plannen, op korte of op lange termijn, om iets te veranderen aan uw huidige bedrijfshuisvesting? Wij adviseren en begeleiden u graag bij het maken van keuzes binnen dit proces. The Citadel Company heeft ervaring met het ontwerpen van diverse utilitaire werken uiteenlopend van multifunctionele accommodaties, kantoorgebouwen in de particuliere en overheidssector, bibliotheken, gezondheidscentra, sport- en recreatieobjecten, tot winkelcentra, sociaal-culturele centra, kerkelijke centra en bedrijfshuisvesting.