Inspiratie Wevershof Heino

The-Citadel-Company-Architectuur-Schuurwoning-Erf-Arrierveld-2
Architectenbureau The Citadel Company Architectuur Vrijstaande woning landelijk
Architectenbureau The Citadel Company Architectuur Boerenerf Schuurwoning
The-Citadel-Company_Boerenerf-Ommen_Erf-de-Vlier-3
Inspiratie Wevershof Heino

Locatie

Binnenkort zal het Wevershof Heino in verkoop gaan. Op deze unieke locatie wordt landelijk wonen mogelijk gemaakt, met het dorpscentrum op een steenworp afstand. Wonen op een ‘erf’ met veel ruimte voor groen. The Citadel Company heeft in de afgelopen jaren veel gelijksoortige woonconcepten ontwikkeld en onder architectuur uitgevoerd. Vooral het concept ‘Boerenerven’ is zeer populair binnen de regio. Als architectenbureau moet je constant up to date blijven van ontwikkelingen en letten op kansen in de markt. Voornamelijk de vraag van gebruikers moet je scherp in de gaten houden. Hoe wil je in de toekomst wonen? Wat is nou de ideale woonvorm in deze tijd? Wij hebben de afgelopen jaren diverse woonconcepten ontwikkeld en zijn altijd op zoek naar vernieuwende vormen. Onze kracht hierbij is het bundelen van de disciplines architectuur, landschap en stedenbouw.

Boerenerf

Denk bijvoorbeeld aan vernieuwend wonen op een (nieuw of bestaand) boerenerf. Royaal en rijk, in de natuur met moderne architectuur die verwijzingen maakt naar het agrarische karakter. De volumes zijn dusdanig groot dat er met meerdere bewoners op één erf gewoond kan worden. Dit brengt weer nieuwe voordelen met zich mee, namelijk het onderhoud van het erf kan gezamenlijk worden verzorgd en daarmee kan er gedeeld worden in de kosten. Wel de kwaliteit van het landelijk gebied, maar niet het werk!

Schuurwoning

Het bouwen van schuurwoningen is tegenwoordig een heuse trend. ‘Voor veel mensen is het een raadsel wat er nu precies met schuurwoningen en boerenerven wordt bedoelt. Eigenlijk is dat heel simpel uit te leggen. Het verschil zit in de mate van afwerking en versieringen van de buitenzijde van de woning. Schuurwoningen hebben een eenvoudige hoofdvorm zonder franje, wat zeker niet inhoudt dat het saai hoeft te zijn. Want de vrijheid met glas, materiaalkeuze en afwerking is hier juist heel groot. Naast schuurwoningen, heeft ieder erf ook een hoofdwoning. Bij deze woning kan men net zoals bij een boerderij heel veel details aanbrengen. Denk hierbij aan luiken, rollagen, verschillend metselwerk, dakkappellen en roedes. Wij zijn van mening dat een ieder kan slagen binnen dit concept, van klassiek tot uiterst modern. Het gezamenlijke erf is niets anders dan een fraai ingerichte straat of plein, maar dan exclusief ontworpen en uitsluitend bestemd voor de aanwonenden en zeer ruim van opzet.

Wilt u graag meer informatie over wat The Citadel Company voor u kan betekenen? Vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan om uw mogelijkheden binnen het Wevershof Heino te bespreken!

locatie Wevershof Heino
Inspiratiepakket
Contact
Beeldkwaliteitsplan