What you see is what you get

Vrouwen en kaartlezen; volgens velen niet een ideale combinatie. In de praktijk merken wij echter dat de meeste mensen (los van geslacht) moeite hebben om een plattegrond te lezen. Waar dat op vakantie leidt tot het ontdekken van verrassende nieuwe plekken, is het echter ronduit onprettig als je als (toekomstige) bewoner pas bij de uitvoering geconfronteerd wordt met die drempel en bushalte voor jouw voordeur.

Hoe voorkom je nu zulke verrassingen in ontwerp van de openbare ruimte? Uiteraard neem je bewoners mee tijdens informatieavonden, maar dan nog… Wat werkt is werken met 3D beelden in plaats van 2D. Door daarbij belangrijke landmarks zoals kerktorens, dat kenmerkende bankgebouw of dat ene pleintje toe te voegen kunnen mensen zich oriënteren en wordt echt duidelijk wat de nieuwe ideeën voor herinrichting betekenen.

Nog een stap mooier is als je met een VR-bril door het plan kunt lopen. Daarmee help je niet alleen de bewoners maar ook de professionals. Pas wanneer je door het ontwerp loopt zie je helemaal hoe het ontwerp in de openbare ruimte gaat werken en ontstaat nog voor de aanleg de mogelijkheid het ontwerp op essentiële details aan te scherpen.

Benieuwd hoe wij visies en herinrichtingen voor u kunnen ontwerpen en verbeelden? Neem dan contact met ons op.

What you see is what you get
Contact opnemen

Kathinka Hoek – Stedenbouwkundige bij The Citadel Company

Blijf op de hoogte!