Woonkamertrends 2019

Woonkamertrends 2019, wat kunnen we dit jaar verwachten. We multitasken op alle fronten, bewust en onbewust. Deze flexibiliteit willen we ook terugzien in ons interieur. 2019 staat in het teken van milieuvriendelijk en duurzaam wonen. Dit zien we ook terug in natuurlijke materialen zoals bamboe, natuursteen en marmer. Natuurlijke materialen en een mix en match van kleuren, materialen en functies. We zien in 2019 onverwachte combinaties in functionaliteit, decoratie en rituelen. Gelaagdheid, trapstructuren, perforaties, ruwe gebakken materialen, vooral niet te strak afgewerkt is de trend.

Interieur woonkamer 2019

Ook voor de woonkamer geldt: massaproductie is uit. Authenticiteit is het sleutelwoord. Ook in inrichting van de woonkamer gaan we meer eigenheid zien. Ook hier zien we de hang naar flexibiliteit in de vorm van een modulair interieur. Een modulair interieur bestaat uit componenten met een bepaalde functie. Als de componenten aan bij of aan elkaar worden gekoppeld, bieden deze een verscheidenheid aan functies. Dit is duurzaam, multifunctioneel en zeer goed aan de wensen per bewoner aan te passen. De styling van de woonkamer voor 2019 staat in het teken van intiem en knus. Dit creëren we makkelijk met donkere kleuren.

Hiernaast gebruiken we ruwe materialen voor vloeren, muren en meubels. Hierbij kunt u denken aan hout en metaal. Dit in combinatie met rijkelijk zachte materialen voor kussens, plaids zoals fluweel. Door tegenpolen in materiaal te gebruiken creëren we een uniek en warm samenspel.

Kleuren voor de woonkamer 2019

Natuurlijke kleuren, zoals groen, okergeel, terracotta, bruin en zandkleur zullen hun toepassing blijven vinden. Allerlei blauw-, roze- en paarstinten zorgen hierbij voor ontspanning. Voor een echt statement wordt gekozen voor felle kleuren en zwart en goud. Nog meer spanning in de woonkamer? Kies dan voor een combinatie van koele en warme tinten zoals blauw oranje, zwart wit etc.

Interieuradvies

Uw woning aanpassen aan de laatste interieurtrends? Maak een vrijblijvende afspraak met onze interieurarchitect.

Blijf op de hoogte!