Project omschrijving

Ontwikkeling Vosser Esch Dalfsen

Vraagstukken

De familie Brouwer, eigenaren van de grond, zijn met hun vraagstukken bij Bureau Kootstra terecht gekomen. Bernhard, de eigenaar van Bureau Kootstra, heeft vanaf dit eerste begin gezorgd voor goede begeleiding en advies bij alle keuzes die de familie hebben moeten maken. Al snel heeft Bernhard ons als architectenbureau bij het project betrokken. Bernhard, als adviseur van de familie Brouwer, heeft opdrachten bij ons neergelegd. Hieruit kwamen verschillende voorstellen voort in de vorm van inrichtingsplannen voor de kavel.

Architect

Uiteindelijk heeft de familie Brouwer ervoor gekozen om een boerenerf te realiseren op advies van Bureau Kootstra en ons als architectenbureau. Een erf met een knipoog naar het vroegere boerenerf. Met hierop een hoofdwoning, een schuurwoning en een kapschuurwoning. Architectenbureau The Citadel Company, met meerdere disciplines onder één dak, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen maar ook de verdere inrichting van het erf is uitgedacht door ons.

Het erf

De familie Brouwer heeft een geruime tijd nodig gehad om alle plannen te kunnen uitvoeren. Het is daarom fijn dat ook de Gemeente Dalfsen positief is over de Vosser Esch. De huidige bestemming van de locatie voldeed echter niet om de plannen op uit te voeren. Als architectenbureau krijgen wij alledaags te maken met het (her)bestemmen van locaties. Deze locatie is herbestemd door de gemeente waardoor het gewenste boerenerf er ook daadwerkelijk mag komen. Inmiddels zijn alle woningen gebouwd en wonen de nieuwe bewoners met veel plezier op het prachtige erf.

  • Vosser Esch dalfsen
  • Vosser Esch dalfsen
  • Vosser Esch dalfsen
  • Vosser Esch dalfsen
  • Vosser Esch dalfsen
  • Vosser Esch dalfsen